Na uspjeh novog restorana utječe na stotine čimbenika. Dizajn interijera možda je najvažniji kako bi bio nevjerojatno jedinstven i drugačiji. Zapravo atmosfera i stil mjesta igraju bitnu ulogu u impresioniranju posjetitelja. Posjetitelji koji dolaze tamo u potrazi za izvrsnom hranom također traže i sjajan vizualni doživljaj. Da bi se postiglo navedeno na raspolaganju su nam najnaprednije tehnologije osvjetljenja.
 
Zahvaljujući dinamičnoj rasvjeti moguće je postići različito osvjetljenje koje će promijeniti ambijent restorana u samo nekoliko sekundi. Rasvjeta kod koje je moguće podesiti vrstu osvjetljenja te intenzitet omogućuje restoranu prilagodbe tokom cijelog dana koje na posjetitelja ostavljaju dojam da je ista napravljena baš sukladno njihovim potrebama.
Donosimo projekt uređenja interijera Pietro Ferronato iz AD Studia za restoran Nova Atelier u Italiji, glamurozni restoran u kojem posjetitelji mogu uživati u slatkim i slanim specijalitetima. Projekt je proveden u suradnji sa Olevom, a dizajn interijera zahvaljujući tome sada ima sve karakteristike uspješnog restorana: spektakularan dekor i razmještaj, emocionalnu notu i savršeno funkcionalno osvjetljenje.
 
Rasvjeta se razlikuje prema pojedinim prostorima unutar samog restorana. Na području bara nailazimo na snažan vizualni utjecaj. U prostoru bara i slastičarskog dijela bitno je imati jak vizualni utjecaj: ugradbeni reflektori iznad pulta i LED trake s neizravnim svjetlom pružaju savršenu rasvjetu za barmene kako bi radili precizno i efikasno.
 
Prostor predviđen kao koktel bar sa stolovima karakterizira fokusirana svjetlost. Svjetiljke Andromeda i Stem Light, pažljivo su postavljene da odgovaraju rasporedu stolova te stvaraju idealnu atmosferu za uživanje u piću.
 
Jedan od najzanimljivijih čimbenika sheme rasvjete ovog restorana je mogućnost upravljanja svjetlosnim efektima i bojama. Zahvaljujući automatiziranom sustavu moguće je prilagoditi boju reflektora i LED traka. Na taj način uprava restorana može stvoriti savršenu atmosferu u skladu sa dobom dana ili nekim određenim događanjem koje se organizira u restoranu.
 
Eksterijer također ima inovativan izgled. Izvana je rasvjeta igrala važnu ulogu u isticanju restorana i njegovog modernog stila. Neobičan položaj rasvjetnih tijela na prozorima daje inovativnost pročelju i to odmah privlači pažnju posjetitelja.
 
Sve korištene proizvode možete pogledati na sljedećem linku https://www.olevlight.com/en/projects/nova-atelier-restaurant-italy/ a iste te Olev proizvode možete pronaći i nabaviti kod nas.